vineri, 11 iulie 2008

thoughts



Exista multe lucruri ce se fac nowadays si cele mai multe/interesante se pare ca au loc la distanta,ca de exemplu:exista invatamant la distanta,infierea copiilor la distanta,iubire la distanta,ettz.
Definirea lor:
Invatamant la distanta
AVANTAJE
Dacă sunteţi prea ocupaţi cu serviciul şi nu aveţi timp să urmaţi cursurile de zi ale unei facultăţi, puteţi obţine o calificare într-un domeniu de interes.
Pe lângă faptul că economisiţi timp, prin simplul fapt că nu mai e nevoie să vă aventuraţi prin trafic, cu maşina,metroul sau RATA, beneficiaţi şi de feed-back din partea profesorilor care ţin cursuri on-line.
Comunicarea cu colegii este înlesnită de forum.
Marele avantaj al studiilor superioare la distanţa constă în faptul că ai mai mult timp pentru a te ocupa de carieră si de tine...
DEZAVANTAJE
Principalul inconvenient pe care îl resimt cei ce optează pentru această formă de învăţământ este reprezentat de taxa de şcolarizare, percepută de regulă semestrial şi a cărei valoare se ridică până la 2500 de lei,no acum depinde de ce facultate vrei sa urmezi!

Învăţământul la distanţă presupune autodisciplină, deoarece trebuie să înveţi singur şi să respecţi dead-lineurile de predare a proiectelor şi referatelor. Pe de altă parte, nu ai cui să adresezi întrebări dacă ai nelămuriri şi, de cele mai multe ori, nu ajungi să-ţi cunoşti colegii şi profesorii decât virtual.

Infierea copiilor la distanta e posibila!!!

Relatia la distanta

A forma un cuplu implica din start foarte multe responsabilitati si probleme. Este natural: pentru orice lucru bun trebuie sa lupti si sa sacrifici cate ceva. Uneori, pe langa problemele clasice, apar altele suplimentare. Un exemplu destul de comun este relatia la distanta. Data fiind incidenta tot mai crescuta a persoanelor care aleg de voie sau de nevoie sa isi "tina iubitul la distanta", am hotarat sa arunc o privire mai atenta asupra avantajelor precum si a dezavantajelor acestei relatii.

Avantaje

- Studiile arata ca persoanele care au o relatie la distanta comunica mult mai mult decat cei care sunt fizic aproape. In timp ce primii sunt nevoiti sa comunice fie prin telefon, fie prin intermediul internetului si sa isi povesteasca tot ce simt si tot ce isi doresc, ultimii se pierd in detalii legate de treburi casnice si administrative.

- Nu va veti certa din nimicuri fiindca nu sunteti tot timpul aproape pentru a vi le reprosa.

- Nu trebuie sa va temeti de aparitia rutinei sau a plictiselii. Va va fi tot timpul dor unul de celalalt!

- Tehnologia a avansat atat de mult incat veti putea comunica permanent si instant. Spre exemplu, YM este (de ce sa nu recunoastem?) una dintre cele mai inteligente inventii de care putem profita pentru a ne imbunatati relatia (in special daca este una la distanta).

Dezavantaje

- Practic: banii de transport (care pot fi economisiti din absenta iesirilor in oras in favoarea petrecerii unui weekend intreg in pat).

- Nu este intotdeauna imediat aproape de tine cand ai nevoie de el/ea. In plus, daca ai o problema urgenta ii va lua ceva timp pentru a ajunge sa-ti sara in ajutor.

- Nu aveti de unde sa stiti cum v-ati intelege daca ati sta mai mult timp impreuna.


- Este foarte probabil ca majoritatea certurilor pe care le veti purta sa fie prin telefon, ceea ce nu este indicat pentru relatia voastra.

- Ii vei simti lipsa, iar la un moment dat s-ar putea sa suferi atat de mult incat sa regreti ca ai ales acest tip de relatie.

- Intr-un final, unul din voi va trebui sa renunte la orasul in care locuieste si sa se mute cu celalalt fiindca acest stil de viata nu poate ramane definitiv. Ia in calcul aparitia unui copil spre exemplu,cu toate ca nu tb privit neaparat ca fiind un dezavantaj!Un nou inceput e mereu o poisibilitate de a evolua si daca nu alaturi de pers iubita atunci...

Etichete:

2 comentarii:

Blogger ClaudelGFX a spus...

E o mare diferenta intre a auzi/citi de la altii si sa simti macar 50% din ce zici tu aici si ai sa vezi ca in multe cazuri nu prea ai dreptate, diferenta dintre o relatie de la distanta si una normala, este faptul ca doar 20% dintre ele sunt de durata, stii cum e vrb aia, ochii care nu se vad se uita, sau se inlocuiesc cu altii noi, care iti sunt aproape cand ai nevoie. Povesti din copilarie si de restul eugenii.

interesant oricum, thanx for sharing :)

14 iulie 2008 la 12:49  
Anonymous Anonim a spus...

ideea e ca vb din proprie experienta...asa ca nu vad dc tb sa fii ironic.Ochii care nu se vad..da...se uita,dar in mom in care pers de langa tine lipseste doar fizic,pentru o perioada mai scurta sau mai indelungata,eu zic ca e posibil sa se concretizeze in ceva frumos si de viitor din mom ce pe voi va leaga ceva puternic care da..poate tine pieptul distantei.cedezi in mom in care esti weak si nu esti convins pe deplin ca she/he is the one!

14 iulie 2008 la 20:46  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire